Noutăți de 2021 de la Crama Rasova

Aaaah! Drumul spre mare! Doar când te gândești îți dă o stare de bine! … unul dintre cele mai frumoase, nu pentru că peisajul este unul aparte ci pentru că aici începe vacanță sau weekendul, de aici începi să te relaxezi și să te gândești “mai am puțin și încep distracția”. Pe drumul spre mare, fix când treci podul Anghel Saligny începi să zărești o construcție nouă, cu geamuri largi spre Dunăre, cu o terasă mare și aproape auzi clinchetul paharelor și râsul oamenilor ce stau la mese. Este Crama Rasova, una dintre cele mai noi și mai cool crame din România. 

Din 2015, anul primei recolte a cramei, până astăzi filozofia cramei s-a conturat în experiențe, petreceri, și vinuri, dar urmează întocmai ceea ce proprietarii cramei Zoe și Gigi Ghiuri ne spuneam anul trecut:  “Ne interesează să fim noi. Așa cum suntem noi și nu a mai fost nimeni până acum. Ne interesează să ne creștem propria poveste și să creăm propriile vinuri, făcând loc aici, în Dobrogea batrana, pentru ceva mai multă energie contemporană.  Așa că pentru cine dorește sa simtă această energie mai îndeaproape îl așteptăm la noi, la Crama Rasova, pe malul înalt al Dunării.“

Construcția proiectului a durat 2 ani (2014 – 2016) sub îndrumarea arhitectului Bruno Andreșoiu. După cum frumos îl descrie: crama “este un tribut adus reliefului dobrogean ondulat şi adesea arid, pietros, cu vegetaţie puţină şi chinuită”. Arhitectura modernă înglobează în ea elemente ale designului caselor dobrogene, elemente naturale precum lemnul, piatra albă şi fierul, ceea ce face ca întreaga construcţie să fie perfect integrată în peisajul auster al malului Dunării, ”ca o grămadă de stânci albe, ieşite din pământ”.

Cum locul este superb, vinurile excelente, echipa tânără și cu idei multe, în 2017 a fost inaugurat conceptul de petreceri AER. Astfel vara, peluza cramei se transform în locul perfect de dans, muzică și distracție. O dată la două săptămâni scena AER este încinsă de artiști precum Feli, The Motans, Delia… și alții. Se strang la fiecare ediție pe pajiște până la 500 de oameni  care se bucură de vinuri bune, de muzică și de viață. 

Conceptul petrecerilor AER este acela de a aduce împreună vinul produs la crama Rasova, frumusețea și energia locului și oamenii dornici transforma băutul vinului într-o experiență în sine. 

Cu siguranță fiecare dintre noi ne amintim vinurile pe care le-am degustat cu ocazia tururilor de crama sau a degustărilor ghidate, însă pune vinul preferat împreună cu senzațiile unui concert în AER liber pe malul înalt al Dunării și ai să vezi de ce petrecerile sunt un succes. 

Cum AERul trece dar oamenii vor să rămână să se bucure în continuare de locul ăsta magic unde timpul pare că s-a oprit în loc, proprietarii cramei au construit anul acesta o zonă de glamping. Concept interesant ce îmbină serviciile hoteliere de lux cu “statul la cort”, în natură. Lângă cramă, cu fața spre Dunăre, au fost amplasate 20 de corturi, ce pot fi comparate cu o cameră de hotel matrimonială. Ce poate fi mai fain decât să te trezești dimineața în vie cu soarele răsărind de peste Dunăre? Sau să te bucur de un pahar de vin bun la apus de pe terasa cramei? Viața bună înseamnă să te bucuri și de micile plăceri. 


Anul 2020, deși pentru oameni a fost unul cu challenge-uri, pentru vie a fost unul foarte bun. Dacă sunteți curioși să gustați noile vinuri albe și rose ale cramei Rasova le găsiți pe www.desprevin.ro în cele 7 selecții făcute de noi pentru săptămâna aceasta.

Adauga comentariu