Interviu Dumi Ghiuri – Head of AER Glamping

Cum îți vezi rolul în toata constructia cramei Rasova?

Cred că industria vinului are nevoie de o abordare mai tinerească, mai aproape de generația mea. Proiectul Rasova și-a asumat de la început o direcție non-conformistă care m-a făcut să rezonez puternic cu oamenii și ideile de la crama. Fiind foarte tânăr mă consider drept componenta dinamica a business-ului care este mereu în căutare de noi provocări.

De ce de ați ales ideea de glamping versus o construcție tradițională de tip hotelier?

Am gândit împreună cu echipa un concept care îmbină toate avantajele “statului la cort” cu facilitățile unei construcții de tip hotelier. “Instagramabil” este cuvântul care diferențiază un hotel față de un concept glamping și cred că asta este ceea ce va atrage tinerii la crama și la petreceri.

Care sunt serviciile de care beneficiază cei cazați la glamping? Care sunt tarifele?

Principalul obiectiv al glamping-ului este de a aduce consumatorul mai aproape de vin. Activitățile pe care un turist le poate experimenta la Glamping sunt adiacente consumului de vin și identității brandului Rasova. Câteva exemple ar fi turul cramei, degustare de vinuri, picnic în vie sau pe malul Dunarii, trasee cu bicicleta, o sesiune de stargazing și multe alte surprize. Prețurile pentru o noapte de cazare pentru doua persoane pornesc de la 300 de lei.

La ce nivel crezi că vor crește festivalurile AER peste câțiva ani? Vreți să îl păstrați limitat ca participanți sau se vor extinde treptat?

Cred că potențialul pentru petrecerile AER este imens. Lumea este în căutare de experiențe și locuri noi. Îmi doresc să ducem conceptul AER la următorul nivel, de la un an la altul. Am încredere că la un moment dat conceptul de pop-up party va evolua într-un festival în adevăratul sens al cuvântului.

Cum ai descrie clientul de Rasova?

Clientul de Rasova este persoana care își dorește de la un vin mai mult decât o băutură. Ceea ce ne dorim să facem este să punem consumatorul de vin într-un context cât mai familiar și atrăgător. Consider că toți consumatorii de Rasova sunt oamenii care caută în vinul nostru o experiență.

Care e vinul tău favorit din România? Dar din lume?

Mereu am fost atras de vinurile roșii. Ador să încerc mereu vinuri românești și să experimentez etichete noi. Am câte un vin preferat din fiecare areal viticol românesc, însă mereu am fost atras de vinurile foarte corpolente din Dealul Mare. În ceea ce privește vinurile internaționale, preferatul meu este vinul alb din Burgundia sau Cabernet Sauvignon-ul din Napa Valley.

E vreun vin pe care ți-ai dori să-l încerci și încă nu ai avut ocazia?

Da. Am foarte multe etichete în wishlist-ul pe care le-am corelat cu câteva obiective personale. Unul dintre ele este Penfolds Grange pe care îmi doresc sa îl încerc la finalul acestui an.

Descrie-ne din punctul tau de vedere situația ideala în care să consumi un vin.

Situația ideala în care să consumi un vin este atunci cand te simți bine. Cred că toate bucuriile mici ale vieții merită celebrate cu un pahar de vin.

Adauga comentariu