DESCHIDEM VINUL ROMÂNESC cu Andreea Micu – proprietar al Cramei AVINCIS

România are vinuri de poveste, însă ele nu sunt prea știute; cum le-am putea deschide către lume, astfel încât vinul românesc să fie din ce în ce mai cunoscut?

Este important să ne deschidem și noi către lume. Am observat în anii pre-pandemici că a existat o creștere a prezenței vinurilor românești de calitate la târgurile internaționale, iar acest lucru ajută foarte mult.

Sperăm să continue trendul acesta și în anii viitori. De asemenea, campaniile de promovare comune pe marile piețe din afară, cum a fost cea realizată de Carrefour sub umbrela programului „Deschidem Vinul Românesc”, au un impact pozitiv în creșterea popularității vinurilor autohtone.

Dar cel mai important este ca noi toți din această industrie să facem lucrurile la standarde internaționale, cu pasiune pentru domeniu și pentru lucrul bine făcut. Împreună vom fi remarcați. În combinație cu celelalte tehnici de promovare, este imposibil să nu beneficiem de recunoașterea calității. In vino veritas!

Crama Avincis este continuarea unei pasiuni pentru vinuri, începută în familia ta încă din anul 1920; este promovarea esențială pentru a crește un brand de succes?

O marcă devine un brand prin strategii de comunicare atent gândite și creative. Nicio poveste, oricât de autentică, emoționantă și relevantă ar fi, dacă nu este mânuită cu iscusință pe toate canalele de comunicare și povestită către publicul țintă, nu prinde aripi și nu primește veleități de legendă.

Adică să fie ușor de înțeles și de transmis din persoană în persoană mult timp de acum înainte. Și pentru că legenda Domnului de Rouă este deja transformată într-o gamă mult iubită în cadrul sortimentului nostru de vinuri, putem spune că AVINCIS a devenit un brand iubit și recunoscut pentru calitate și profesionalism, tocmai datorită puterii poveștilor și a celor care ne-au ajutat să o spunem mai departe.

Care crezi că sunt principalele atuuri ale Drăgășaniului și cât de mult ajută acestea pentru a deschide vinul românesc din ce în ce mai mult către cei care încă nu vă cunosc?

Zona Drăgășani are numeroase atuuri pe care suntem convinși că mulți pasionați din afară, dar și din România, le apreciază. În primul rând, are toate premisele unei denumiri de origine controlată, în manieră franceză. Podgoria Drăgășani a produs întotdeauna vinuri albe fine, răcoroase, cu o aciditate bună.

Vinurile roșii din regiune, produse în principal din Cabernet Sauvignon și din soiul local Negru de Drăgășani, se bucură și ele de apreciere națională și internațională.
Situată pe malul drept al Oltului, cel mai mare afluent al Dunării din România, podgoria Drăgășani se întinde pe o lungime de 60 de km.

Solurile dominante în podgorie sunt argilele, cu urme de calcar, de
nisip, de pietriș și de marnă. Climatul podgoriei este temperat continental, cu influențe mediteraneene, principala sa caracteristică fiind echilibrul. Grație situării sale de-a lungul Văii Oltului, care are un rol de echilibrare, podgoria Drăgășani se bucură de o bună umiditate, chiar și în cele mai calde luni ale verii.

Astfel, alte soiuri au fost readaptate la Drăgășani, ca urmare a unei munci riguroase de îmbunătățire a viței de vie, în cadrul Stațiunii de Cercetări pentru Viticultură și Vinificație, fondată în regiune în 1936. Din soiurile românești, se cultivă astăzi Crâmpoșia Selecționată, Tămâioasa Românească, Feteasca Regală, Feteasca Albă, Negru de Drăgășani, Novac și Fetească Neagră.

Cum crezi că putem aduce vinul românesc pe scena internațională, astfel încât să-l transformăm încet-încet într-un element de bază al brandului de țară?

Calitate, profesionalism, pasiune, implicare, fair play, educație, deschidere, învățare continuă. Acestea sunt principalele trăsături pe care trebuie să le transformăm în atuuri în dezvoltarea poveștii vinurilor românești. Iar la povestit ne pricepem cel mai bine, spun eu. Va mai fi doar un pas.

Cum s-au schimbat lucrurile de când ați intrat în programul Deschidem Vinul Românesc, desfășurat în magazinele Carrefour din toată țara?

Suntem mândri și ne bucurăm de fiecare dată să reprezentăm România prin produsele cramei AVINCIS, mai ales că am fost în bună companie pe unul dintre cele mai importante ecrane din lume, cel din Times Square New York. Suntem încântați de fiecare dată când reprezentanții acestei industrii, pe care o iubim cu toții, își unesc forțele pentru ca „Noroc” să răsune peste mări și țări.

Articol sustinut de:

Adauga comentariu