Interviu Sabina Bibescu Stroe – Business Developer Manager și sommelier Gramofon Wine

Cum a început povestea ta cu vinul? Ce te-a atras și care este partea care-ți place cel mai mult la industria vinului?


Cu lumea vinului… am oarecum o legătură dintotdeauna, de fel sunt din zona Dealu Mare, iar bunicul meu este inginer viticol – astfel că am crescut în inima dealurilor pline de podgorii.
De aici până la a îmi dori să descopăr cât mai multe despre vin a fost un simplu pas.
Lumea vinului am descoperit-o mai întâi din curiozitate personală, pentru a învăța să apreciez cât mai bine vinurile și întreaga experiență oferită de acestea.
Gramofon Wine a fost proiectul care m-a făcut să îmi doresc să îmi dedic timpul exclusiv industriei vinului, astfel vinul a devenit mai mult decât o pasiune… și este în prezent o poveste pe care îmi doresc să o împărtășesc cu toți iubitorii de vin.
Ce îmi place cel mai mult în industria vinului… atmosfera din jurul vinului.


Care este vinul tău preferat de la Gramofon Wine? Care este pairingul tău ideal cu acest vin?


Este un meci foarte strâns între Gramofon Wine – Fetească Neagră & Gramofon Wine – Muscat Ottonel… și pentru că nu ar fi corect să le departajăm, aleg să vă fac poftă cu pairinguri pentru amândouă.
Gramofon Wine Muscat Ottonel alături de o pulpă de rață cu cartofi dulci copți și un sos simplu de vin și verdețuri – o asociere îndrăzneață, dar care vă va surpinde.
La Gramofon Wine – Fetească Neagră – propunerile sunt infinite.
Preferată mea este asocierea în tandem atât cu un fel principal, cât și cu un desert.
Este un vin foarte versatil și este o bucurie să îl descoperi în compania unui preparat din carne de vânat/vită, cu sos brun și hribi, ca mai apoi să îl încerci alături de o tartă de ciocolată neagră cu nuci…


Cum sunt evenimentele de la cramă? Când se întâmplă și cum pot ajunge oamenii la voi?


Evenimentele Gramofon Wine de la cramă sunt niște experiențe, pe care trebuie să le traiești pentru a le înțelege întru totul. Pe parcursul unei zile întregi și până târziu în noapte, descoperim și ne bucurăm de atmosfera din jurul vinului, de poveștile cu și despre vin, de atmosfera din mijlocul podgoriei de viță de vie alături de muzică live, alături de preparate culinare delicioase și multă stare de bine.
În fiecare an, în ultimul weekend din luna mai, deschidem oficial sezonul evenimentelor la cramă – și avem Înfloritul Viței de Vie Party, iar în octombrie Must Party… Între cele două evenimente, pe durata verii, organizăm evenimente despre care dăm de știre pe rețelele de socializare cu bilete ce se pot achiziționa direct de pe site sau direct de la mine.😄
Cei interesați vor afla mai multe detalii despre eveniment, despre posibilitatea de cazare/transport, direct de la noi.
De exemplu, în weekendul acesta, pe 26&27 iunie suntem la cramă… Pentru cei cărora le surâde ideea și vor să afle mai multe detalii, de abia așteptăm să ne cunoaștem.
Sabina Stroe-Bibescu – 0763 684 199 / sabina.stroebibescu@gramofonwine.ro


Care este, în opinia ta, cel mai interesant lucru la Dealu Mare?


Frumusețea locurilor de care sunt profund atașată, multitudinea de crame și povești pe care orice iubitor de vin ar trebui să le descopere. Munca, dăruirea și răbdarea ce stau în spatele podgoriilor de viță de vie.


Sonorum Rose sau Sonorum Chardonnay? De ce?


Se pare că alegerile în materie de vin sunt dificile pentru mine… Sonorum Rose pentru o după amiază la terasă alături de prieteni, Sonorum Chardonnay pentru o seară de vară, într-o companie placută, savurând un biban de mare sau o cegă albă cu sos pe baza de vin și capere. Și cu această ocazie se pare că mi-am făcut și planul pentru weekendul ce urmează…


Un gând pentru iubitorii de vin din România?

Consider că cel mai important lucru pentru orice iubitor de vin este să învețe să descopere fiecare vin pe care are ocazia să îl deguste din perspectivă proprie și să caute să descopere cât mai multe din povestea și măiestria ce se află în spatele fiecărui vin pentru că astfel veți înțelege cu adevărat frumusețea dintr-un pahar de vin.
Și bineînteles, vă așteptăm cu drag la Gramofon Wine să ne împrietenim.

Adauga comentariu