Tradiție și excelență – Rhein Extra

Săptămâna aceasta este una regală pe desprevin.ro și anume Săptămâna Rhein Extra, powered by The Iconic Estate. Să aflăm câte ceva despre spumantele de excepție de la Rhein Extra, dar și despre unul dintre cei mai mari producători și exportatoriromâni de vin îmbuteliat, The Iconic Estate.

Rhein Extra

Produs după metoda tradiţională din Franţa, la Pivniţele Rhein & CIE din anul 1892, RHEIN EXTRA este cea mai veche și cea mai apreciată marcă de vinuri spumante din România. Calităţile remarcabile ale acestui vin spumant au fost recunoscute încă din anul 1906, în momentul în care a primit cea mai înaltă distincţie în cadrul „Expoziţiei generale române”. În acea perioadă, vinul spumant RHEIN EXTRA era considerat a fi „cea mai naturală, autohtonă și superioară” marcă ce se producea folosind metoda tradiţională cu o a doua fermentare în sticlă.

Pivnițele Rhein & Cie Azuga 1892 au fost construite în 1892 de Wilhelm Rhein care, la solicitarea Regelui Carol I, a contribuit la dezvoltarea zonei. Cu o istorie strâns legată de cea a Casei Regale a României, Pivnițele Rhein & Cie Azuga 189’ sunt cel mai vechi loc unde vinul spumant este produs după metodă tradițională fără întrerupere. Calitățile remarcabile ale spumantului Rhein Extra au fost recunoscute încă din 1906, fiind apreciate și astăzi în cele mai prestigioase competiții internaționale.

Puțină lume știe că România este a patra țară din lume în care s-a făcut vin spumant prin fermentare naturală în sticlă (după Franța, Germania, Rusia).

Istoria Pivnițelor Rhein & Cie Azuga 1892 este legată de Casa Regală a României încă din 1904 când a devenit furnizorul oficial, până în acest moment când în 2020 The Iconic Estate a primit din nou statutul de Furnizor Oficial al Casei Regale a României pentru vinuri și spumantul RHEIN EXTRA, o reconfirmare a standardelor înalte și a atributelor unice ale vinurilor The Iconic Estate, recunoscute la nivel internațional.

Spumantul RHEIN EXTRA a fost prezent în meniul realizat cu ocazia ceremoniei de încoronare a Regelui Ferdinand, la Alba Iulia, 15 octombrie 1922. Moștenitorul celei mai vechi firme de vinuri spumante continuă tradiția ca furnizor oficial al Casei Regale a României readucând eleganța și farmecul lui RHEIN EXTRA din perioada interbelică și același lichid de calitate de atunci.

Pensiunea și pivnițele Rhein

Dacă doriți să trăiți o vacanță ruptă parcă din poveștile cu prinți și prințese, Pensiunea și pivnițele Rhein din Azuga reprezintă alegerea perfectă.

Pensiunea și Pivnițele Rhein Azuga, cele mai vechi din România unde se produce vinul spumant după metoda Champenoise, un loc inedit atât pentru iubitorii de vin, cât și pentru cei care caută un loc special pentru vacanță. La restaurantul pensiunii este garantată o călătorie gastronomică a simțurilor de fiecare dată cand îi treceți pragul!

Poveste, istorie, măreția munților, totul vă impresionează de cum pășiți în curtea Pensiunii și Pivnițelor Rhein, în Azuga. Aici parcă timpul are altă măsură, mâncarea un alt gust, doar vinul, acel vin spumant produs fără întrerupere din 1892, Rhein, are aceeași savoare.

The Iconic Estate

The Iconic Estate este unul dintre cei mai mari producători & exportatori români de vin îmbuteliat, având peste 60% din producția anuală vândută în străinătate. Vinurile lor sunt premiate la cele mai prestigioase competiții internaționale și sunt primul producător de vin român care a fost distins cu Marea Medalie de Aur la “Concours Mondial de Bruxelles”.

Fiecare picătură din vinurile noastre ascunde o poveste nespusă. O poveste plină de eforturi, pasiune și răbdare. O călătorie magnifică de supraviețuire de-a lungul zilelor fierbinți și nopţilor reci, dar și procesul parcurs pentru a livra în mâinile tale un vin unic, aşa cum sunt plăcerile simple ale vieții. Povestea noastră este surprinsă în fiecare sticlă, căci continuă de fiecare dată când o deschideți și împărtășiți un pahar de vin cu familia și prietenii.” – Lorena Deaconu Stoian, oenolog The Iconic Estate

Pachetele special create de Marina sunt disponibile săptămâna aceasta la preț special pe desprevin.ro. De asemenea, pe site pot fi găsite și sticlele în mod individual, pentru ca fiecare să-și aleagă preferata!

Adauga comentariu