Diana Pavelescu despre SERAFIM și BON VIVEUR – vinurile-surpriză ale Cramei LICORNA

Licorna, crama din Dealu Mare cu pasiune pentru vinurile mature, pot spune că este o excepție de la regula pieței.  Dacă la vinul roșu este de înțeles interesul pentru maturitate, la cel alb abordarea mi s-a părut foarte interesantă și este clar că se adresează connaisseur-ilor și celor care preferă vinuri gastronomice, complexe. Surpriza a fost una foarte plăcută cu Bon Viveur 2015, care, așa cum îi spune și numele, te binedispune și este dedicat celor care trăiesc cu pasiune experiențele cu vinul, mai mult decât le exprimă. 

O combinație reușită între Sauvignon și Chardonnay de culoare galben aurie. Un vin care a evoluat minunat în sticlă, cu arome de ananas, coajă de lămâie confiată, piersici, caise, și mere galbene. Gustativ, descopăr citrice, mușchi verde cu mentă, fagure de miere și caprifoi, iar  aciditatea îl face foarte proaspăt și îi conferă potențial lung de învechire. Este un vin echilibrat și complex, un vin gastronomic ce se potrivește cu ceviche, pește crud sau un peste mai gras preparat.

Serafim Merlot 2014 este un vin obținut din struguri recoltați manual, prelucrați cu atenție pentru a obține un vin ce evidențează terroir-ul și caracterul de soi. Un vin cărămiziu, intens, cu arome primare de cireșe negre, coacăze negre, smochine secundare, prune uscate cu ciocolată neagră, amară, cafea și lemn dulce. Un vin cu taninuri dulci, ferme și coapte, catifelat, lung și persistent, în ciuda faptului că 2014 a fost un an destul de ploios ceea ce se simte în aciditatea vinului însă,  îi conferă potențial de învechire. Poate fi savurat alături de carne roșie, un biftec tartar sau o tocană de miel, bine condimentate.

Vinurile de la Licorna sunt experiențe și incursiuni în lumea olfactivă a vinului pe care nu poți să le uiți și de care te poți îndrăgosti iremediabil.

Adauga comentariu