De la game muzicale la Fetească Neagră – povestea Gramofon Wine

În această săptămână ne îndreptăm către Dealu Mare, cea mai reprezentativă regiune viticolă pentru România vinurilor roșii. Ajungem, aici, la Gramofon Wine, o cramă pe cât de tânără, pe atât de apreciată. Mai mult decât atât, cu o poveste minunată. 

Plantațiile de viță de vie Gramofon Wine se află în vecinătatea orașului Urlați, într-o zonă cu rezonanțe vechi balcanice:

Conacul Bellu – cel mai frumos conac din secolul XIX din Țara Românească. A aparținut celebrului colecționar de artă baronul Alexandru Bellu de origine aromână, recunoscut ca un reputat artist, fotograf, numismat, om de aleasă cultură.

Localitatea Mocești, fosta moșie a lui Mihai Viteazu și ulterior a familiei Mocea.

Valea Grecilor – numele provine de la arendașii greci care sosiseră aici atrași de bogățiile zonei.

Zona este cunoscută și ca Drumul Vinului, un drum ce reeditează un segment mai vechi, dintr-un drum al vinului folosit de români, care străbătea Europa. 

Wine, art, food & music. The guilty pleasures in life.

Marcel Pascu, fondatorul Gramofon Wine este un celebru saxofonist, născut în Prahova, care a plecat de la 10 ani de acasă pe drumul spre “armonii”, dornic să cucerească lumea prin muzică. A făcut înconjurul lumii și, plin de sunete și culoare, s-a întors acolo unde se identifica cel mai mult, la vatra satului. De la gama muzicală la gamele de vinuri nu e decât un intermezzo, dar urmat de un discurs muzical la fel de intens și de emoționant! Gramofon Wine este vin, este armonie!

Povestea Gramofon Wine a început în urma replantării integrale a celor 25 ha de viță de vie. După ce via a început să producă struguri, a putut începe procesul de creare a produsul finit care să îi reprezinte pe cei ce l-au visat. 

Cei doi co-fondatori, un saxofonist și un contabil, au început această poveste într-un mod haios și inedit, despre care ne-a povestit Marcel Vulpoi într-un interviu: 

”Cum ajunge un profesor universitar/contabil posesor de cramă?

Este o poveste amuzantă modalitatea în care am devenit proprietar de cramă. Marcel Pascu, actualul meu asociat, a venit la noi, la VTM, să-i ținem contabilitatea cramei, i-am dat o ofertă de preț pentru ținerea contabilității, moment în care, ca să-l citez pe el, era să i se rupă scaunul. Moment în care i-am propus să facem un barter: noi îi dăm contabilitate, iar el echivalentul în vin. În scurt timp, am devenit dependent de Gramofon. Iar de aici până la asocierea în această cramă nu au mai fost decât câteva cifre.”

Cu o asemenea poveste și pasiunea tuturor implicați, nu se poate ca rezultatul să nu fie unul de excepție! 

Să încheiem cu niște sfaturi pentru iubitorii de vin, pairing-ul ideal pentru Marcel Vulpoi este Fetească Neagră cu orice, iar pentru Marcel Pascu desert pe bază de ciocolată neagră cu OPUS FABULA – Fetească Neagră 2019 de la Gramofon Wine. Așadar, Fetească Neagră să fie, dar și alte vinuri la fel de gustoase și interesante!

Adauga comentariu