Interviu Olivier Frayssinet – Sommelier – Jackson Family Wines

RO

Olivier, cum ți-ai început cariera de somelier?


Am început în industria ospitalității mai mult pe partea de restaurante și am fost destul de norocos încât să întâlnesc somelieri care să își împărtășească pasiunea cu mine. Am decis să îmi iau un an pentru mine, timp în care am luat examenul de somelier în Franța. După aceea m-am mutat în UK deoarece pentru mine era destinația ideală pentru a învăța mai multe despre vinurile din toată lumea.

Cum ai descrie/defini jobul de somelier? Mulți oameni cred că e un job idilic și că toată ziua bei vin, așa e?


Așa e, poate fi perceput în acest fel. Dar cealaltă parte pe care majoritatea oamenilor nu o vede este că necesită foarte mult timp pentru a dobândi cunoștințele despre vin în general, despre producători, ani de recoltă… Dar pentru mine a fost cu adevărat despre pasiune și m-am bucurat de fiecare parte a meseriei de somelier cum ar fi – dezvoltarea priceperii în domeniul ospitalității, psihologie, dezvoltarea unei relații bazate pe încredere cu clienții, cunoștințele despre mâncare și vin, conexiuni cu distribuitorii, producătorii și colegii, cum să administrezi o colecție de vinuri.

Hai să vorbim un pic despre pairingul dintre vin și mâncare, ți se pare obligatoriu să acompaniezi vinul cu mâncare sau nu?


Pot savura oricând o sticlă de vin fără mâncare dar este evident că există un anumit tip de magie în momentul în care ai pairingul perfect între vin și mâncare. Fiecare aspect al vinului și al preparatului ce îl însoțește (aciditate, texturile, aromele) se pot completa foarte bine pentru a crea acel efect ”wow” de care îți aduci aminte.

Din experiența ta, care este cel mai bun pairing pentru Chardonnay-ul numărul 1 al Americii, Kendall Jackson Vintner’s Reserve?


Am încercat somon în crustă crocantă, fenicul și salată alături de acest vin și a fost fabulos. Consistența Chardonnay-ul învechit în butoaie de stejar se combină de minune cu grăsimea suculentă a somonului. Apoi crusta crocantă a somonului făcut în tigaie adaugă o textură plăcută și contrastantă unui pairing care altfel are o textură fină și satinată.

Jackson Family Wines este o companie care deține multe podgorii în California cu foarte multe vinuri interesante. Care e favoritul tău absolut și de ce?


Jackson Family Wines deține niște podgorii fantastice dar Chardonnay-ul făcut de Stonestreet Estate este spectaculos. Crama este în Mayacamas Range, în zona Sonoma, chiar la nord de San Francisco. Podgoriile de Chardonnay sunt poziționate la altitudine mare, deasupra ceței, și beneficiază de un sezon lung de creștere a strugurilor. Vinul prezintă o structură bine definită. Și cu acest vin am o amintire superbă despre paringul cu mâncare și de aceea este vinul meu favorit dintre toate cele produse de companie.

Care sunt motivele pentru care un entuziast al vinurilor care trăiește în România ar trebui să încerce vinurile Californiene? Ce au așa de special?


Regiunea California este una dintre cele mai exicitante și dinamice zone din lumea vinului. Poți găsi climate diferite pe întinderea acestui mare stat, astfel încât proveniența și calitatea producătorilor este esențială pentru a te bucura de un pahar de vin premium. În zilele noastre putem vedea din ce în ce mai multe vinuri de terroir unic, aproape de Oceanul Pacific ca Sonoma sau Santa Barbara, sau de altitudine ridicată ca Sonoma și Napa Valley, de exemplu.
Vinurile au tendința să se împace foarte bine cu mâncarea, abordabile când sunt tinere sau pot fi învechite cu succes. Pot fi directe, pline de arome, dând o senzație de bine prin generozitatea lor.

Pe o scară de la 1 la 10, 10 fiind maxim, cât de important este pentru o cramă să fie sustenabilă? Cum se transferă sustenabilitatea în paharul consumatorilor?


10 fără dubii. Ținând cont de schimbările climatice trebuie să începem să producem vin într-un mod diferit, respectând natura prin reducerea consumului de apă în crame (irigarea prin picurare, spălarea butoaielor…), sau folosind mai multă energie regenerabilă, de exemplu. După cum spunea Jess Jackson ”ai grijă de pământ și va avea grijă de tine”. Calitatea vinului  vine direct din calitatea strugurilor pe care îi ai în vie așa că e mai bine să faci treaba bine de la început.

În cele din urmă te invităm să împărtășești cu noi o poveste mai puțin știută din viața ta de somelier.


După cum spunem în industria vinului, fiecare client e important și prin deservirea unui client special într-o zi, a încept povestea mea cu Jackson Family Wines.

INTERVIEW OLIVIER FRAYSSINET – SOMMELIER – JACKSON FAMILY WINES

EN

Olivier, how did you begin your journey as a sommelier?


I started in the hospitality more in the restaurant side, and I was lucky enough to meet sommeliers who shared their passion with me. I decided to take one year for myself and passed the sommelier exam in France. Following that, I moved to UK, as for me it was the perfect destination to acquire more knowledge about wine from all over the world.

How would you describe/define the sommelier job? Many people think is this idyllic job of drinking great wines all day long, is it so?


Yes true, it can be seen like that. But the other part that most people don’t see, it requires as well a lot of time in order to develop your knowledge about wine in general, producers, vintages…But for me it was really all about passion. And I was excited by all the parts of being a sommelier like develop my hospitality skills, psychology, build a trust relationship with customers, knowledge about food and wine, connections with suppliers, producers or colleagues or how to manage a cellar…

Let’s talk a bit about wine and food pairing, would you rather say that it’s a must to have food with wine or not?


I can easily enjoy wine on its own but no doubt that sometimes there is a kind of magic reaction when you have the perfect food with wine. Each aspect of the wine and the dish (acidity, texture or aromas) can match beautifully and create this „wow” factor that you can still remember.

What is/was in your experience the best pairing for America’s number 1 Chardonnay – Kendall Jackson Vintner’s Reserve?


I tried salmon with crispy skin, fennel, winter leaves with this wine which blown me away. The richness of oaked Chardonnay pairs brilliantly with the succulent fattiness of salmon. The crunch skin of pan-seared salmon gives a lovely, contrasting texture to this otherwise smooth, satin-textured pairing.

Jackson Family Wines is a company with many vineyards around California, many interesting wines, what is your all-time favourite wine and why?


Jackson Family Wines own some fantastic vineyards, but the Chardonnay from Stonestreet Estate is spectacular. The estate is located in the Mayacamas Range, in the Sonoma side, just north of San Francisco. Chardonay vineyards are high in altitude, above the fog and benefit of a long growing season. The wine shows some tension and precision with great structure. I had a great memory with food for this one as well so that’s why it is one of my favourite wines of the company.

What are the reasons that a wine lover from Romania should try Californian wine? What do they have so special?


California region is one the most exciting and dynamic area in the world of wine. You can find different climate across this big state, so the provenance and quality of the producer is the key in order to enjoy top class wine. Nowadays you can see more and more wines producing in unique terroir, close to the Pacific Ocean like Sonoma or Santa Barbara or in altitude like Sonoma or Napa Valley for example. Wine tends to be food friendly, approachable when they are young and can age beautifully. They can be punchy, flavoursome, giving a sensation of well-being by their generosity.

From a scale from 1 to 10, 10 being the highest, how important do you think is for a winery to be sustainable? How is this sustainability transferred into the glass of the consumer?


10 no doubt, with the climate change we need to start thinking producing wine in a different way, in respect with nature by reducing the utilisation of water in the winery (drop irrigation, wash barrel…) or using more renewable energy for example. As Jess Jackson used to say „take care of the land and it will take care of you”. The quality of the wine is coming straight from the quality of fruits that you have in the vineyard so better to work well from the beginning.

At last, we invite you to share with us an untold story from your sommelier life.


As we say in the wine trade, every customer is important and by serving one special customer one day, my day with Jackson Family Wines has started.

Interviu Chuck Cramer – Director of European Sales & Marketing Terlato Wines

RO

În primul rând îți mulțumim pentru că ți-ai făcut timp să ne răspunzi la câteva întrebări pentru proiectul nostru cu vinurile americane.

Te invit să spui celor care ne citesc cine este Chuck Cramer și de ce activează în industria vinului. A fost pasiune sau oportunitate?

Vă mulțumesc că m-ați invitat să fac parte din proiect! Activez în industria vinului de 20 de ani. Background-ul meu constă în marketing sportiv deoarece înainte am lucrat în Mexico City în anii 90 din poziția de Country Manager pentru Converse Inc. Când m-am mutat la Paris în 1999, era evident că vinul are un rol important în cultura Franței și mi-am dorit să învăț mai mult. Prin urmare m-am înscris la școala de vin Cordon Bleu pentru a învăța mai mult despre vin. Am locuit în Paris doar 18 luni. De abia când m-am mutat la Londra în anul 2000 am decis să încep o carieră în domeniul vinurilor. La început, da, a fost o oportunitate de business dar vinul acum este o pasiune pentru mine.

Când privești Terlato Wines pare afacere imensă, dar fiecare companie are o esență. Poți descrie esența Terlato Wines în câteva cuvinte?

Terlato înseamnă pasiune. Terlato se mândrește cu cel mai bun portofoliu de vinuri premium din lume iar motto-ul nostru este ”Întotdeauna excepțional” ceea ce reprezintă și esența business-ului.

Care sunt din punctul tău de vedere cele mai interesante aspecte despre California ca regiune viticolă și de ce ar trebui să încerce oamenii vinurile produse aici?

California produce vinuri fabuloase și oferă diversitate. Vinurile sunt produse de-a lungul coastei Oceanului Pacific ceea ce crește calitatea vinurilor noastre. Pe lângă varietate de tipuri de sol, viile sunt plantate pe fundul văilor, pe munți și livrează excepțional de bine datorită climei ideale din California. Toate aceste aspecte se reflectă în produsul finit, în vinurile prin care poți gusta diversitatea acestui stat. Pentru a susține calitatea vinurilor, California mai vine și cu un stil de viață aspirațional care nu face decât să adauge valoare poveștii!

Ne poți spune ce vinuri preferi (din lume) în calitate de consumator, nu de specialist?

Prin prisma consumatorului prefer vinurile care au tendința să fie mai populare, corpolente, aromate, indiferent dacă vorbim de vinuri roșii, rose sau albe. Deși sunt înnebunit după vinurile din California, îmi plac foarte mult și Syrah-ul din nordul Rhonului și vinurile bazate pe Grenache din sudul Rhonului. De asemenea, sunt un mare fan al malului drept din Bordeaux, Pomerol, totuși, vinurile sunt destul de scumpe.

Una dintre întrebările recurente în această perioadă este despre pandemia Covid așa că trebuie să te întrebăm: cum a fost această perioadă pentru o companie de talia Terlato și cum ai resimțit-o tu personal?

Covid19 a afectat multe niveluri. Ne-a amenințat stilul de viață și prezintă o amenințare asupra vieților omenești, ceea ce este foarte trist. Din perspectiva de afaceri, a afectat puternic sector ospitalității mai ales în cele mai mult de patru luni în care lumea a fost complet izolată. Retailul probabil că a prosperat. Totuși, nu vom resimții pe deplin efectele pandemiei decât peste mai multe luni deoarece job-urile din sectorul Horeca riscă să dispară, adică exact în domeniul în care muncim. Este greu să fim martori la așa ceva.

Întorcându-ne la vinurile pe care le reprezinți, pe care le-ai văzut evoluând an de an, care este/sunt favoritele tale? De ce?

Asta e o întrebare grea! Chiar cred că toate vinurile pe care am norocul să le reprezint sunt foarte bune. Pentru a răspunde la această întrebare, voi selecta favoritul meu de la fiecare brand:

● The Federalist: The Visionary Zinfandel

● Big Max: Big Max Red Blend

● Chimney Rock: Cabernet Sauvignon Stags Leap District

● Dueling Pistols: Dry Creek Valley

● Rutherford Hill: Chardonnay

● Sanford: Sanford & Benedict Pinot Noir

● Hanna: Chardonnay

● Maxville: Cabernet Franc

Călătorești (și refuz să folosesc timpul trecut) destul de des în România promovând vinurile americane și conectându-te cu clienții români. Crezi că preferințele românilor în ceea ce privește vinurile s-au schimbat în ultimii ani? Le plac mai mult acum vinurile americane?

Chiar sper asta! România este o piață bună pentru noi și brandul nostru, Federalist. Îmi place să vin în România și să îi susțin pe prietenii noștri, cum ar fi George Chendi și Alma Tim. Alma Tim este un partener puternic care ne susține mult. Datorită eforturilor lor românii se educă și evoluează, fiind dispuși să cumpere vin mai scump, cum ar fi Federalist. Vinurile sunt excepționale și ajută mult și faptul că eticheta atrage consumatorul cu o poveste a Americii.

Care sunt diferențele între consumatorii români și cei din alte zone cu care ești familiar?

Îmi place că sunt direcți. Îți vor spune dacă le place sau nu. Nu se joacă!

Cum vezi România ca piață?

Strategic, România este o piață prioritară pentru noi. Există oportunități mari de creștere pentru brandurile noastre Federalist și Rutherford Hill. În plus folosim depozitul Alma Tim ca hub pentru distribuitorii care nu au capacitatea de a importa direct din California. Avem parteneri pe distribuție din Estonia, Malta și Bulgaria care se aprovizionează cu Federalist din București astfel că, datorită Alma Tim, putem livra și în aceste țări.

Ai sfătui un investitor să vină și să pornească o afacere în domeniul vinului în România? Ce fel de afacere? Cramă sau distribuție?

Asta e o întrebare foarte complexă și nu cred că pot răspunde fără să mă uit pe situațiile financiare ale fiecărui business. E nevoie de mulți bani și răbdare să începi o cramă. Vița de vie nu produce struguri primii 3 ani așa că ai nevoie de buzunare foarte adânci să începi un asemenea business.

La sfârșit te invită să împărtășești un gând cititorilor desprevin.ro.

Site-ul vostru este fantastic. Numărul 1, îmi place că vinurile mele sunt pe pagina principală așa că vă mulțumesc! Oferiți consumatorilor multe informații, vinuri americane, poveștile din spate, interviuri și articole despre cramele din California. Site-ul vostru este foarte util pentru consumatorii care doresc să afle mai multe despre vinul californian, cramele și oamenii de acolo. Vă mulțumesc că m-ați lăsat să fiu parte din asta.

Pentru mai multe povești îl găsiți pe Chuck pe pagina podcastului ON THE ROAD with Chuck Cramer .

Chuck Cramer Interview – Director of European Sales & Marketing Terlato Wines

EN

First of all thank you for taking the time to answer our questions and be part of desprevin.ro in these two weeks!

I invite you to tell our Romanian readers who Chuck Cramer is and why is he in the wine business. Was it passion or opportunity?

Thank you for having me as a guest. I’ve been in the wine business for 20 years. My background is sports marketing, having worked in Mexico City in the 1990s as country manager, Converse Inc. When I moved to Paris in 1999, it was very apparent that wine plays a huge role in the French culture, and wanted to learn more, so I enrolled in the Cordon Bleu’s wine school to learn more about wine. I only lived in Paris for 18 months. It was when I moved to London in 2000 that I decided to pursue a career in wine. At first, I saw this as a business opportunity; however, wine is now a passion.

When you see Terlato Wines as a business it seems huge, but every company has a core, so can you describe the core of Terlato Wines in just a few words?

Terlato equals passion. Terlato boasts the best luxury wine portfolio in the world, and our motto is “Always Exceptional” which is at the core of the business.

In your opinion what are the most interesting things in California (as a wine region) and why should people taste some of the wines produced here?

California produces amazing wines and offers diversity. Wines are produced along the coast of the Pacific Ocean which greatly enhances the quality of our wines. In addition to a variety of soil types, vineyards are planted on valley floors, on mountains, and perform exceptionally well due to California’s ideal climate. All of this is reflected in the finished product of the wine where you can taste the State’s diversity. To back up quality, California offers an aspirational lifestyle which adds to the story!

Can you reveal for us what wines do you prefer (from the world) as a consumer, not as a wine specialist?

As a wine consumer, I prefer wines that tend to be more mainstream….full bodied…full of flavour, whether it’s a red, white or rose wine. While I am crazy for California wine, I also love Syrah from the Northern Rhone and Grenache based wines from the Southern Rhone. I’m also a huge fan of the right bank in Bordeaux, Pomerol, however, the wines are pricey!

One of the „trendy” questions in this period is about the COVID pandemic, so I’m asking how was it for a company as big as Terlato this period and how did you as a person felt about it?

Covid19 has affected us on many levels. It has threatened our way of life and put people’s lives at risk which is very sad. From a business perspective, it has crippled the hospitality sector for the 4+ months that the world was in lockdown. Retail might have thrived; however, we won’t feel the side effects of this virus for months to come since jobs in the HORECA channel are at risk in the sector which we work…it’s sad to witness.

Returning to the wines that you represent, that you saw evolving year after year, which is/was/are/were your favourite/s? Why?

That’s a tough question to answer! I really believe that all the wines that I am fortunate to work with are all really, really good! To answer your question, I will select my favourite wine from each brand:

● The Federalist: The Visionary Zinfandel

● Big Max: Big Max Red Blend

● Chimney Rock: Cabernet Sauvignon Stags Leap District

● Dueling Pistols: Dry Creek Valley

● Rutherford Hill: Chardonnay

● Sanford: Sanford & Benedict Pinot Noir

● Hanna: Chardonnay

● Maxville: Cabernet Franc

You are (I don’t want to say were) travelling a lot to Romania promoting American wines and getting in touch with customers here. Do you think their preferences for wines have changed in the past years? Are they more found of the American wines?

I certainly hope so! Romania has been a really good market for us and our Federalist brand. I love travelling to Romania and supporting our good friends’ such as George Chendi, Alma Tim. Alma Tim is a really strong and supportive partner. As a result of their hard work, Romanians are trading up and spending more on a bottle of wine, such as The Federalist. The wines are outstanding, and it helps that the packaging engages the consumer with a story of America.

What are the differences between Romanian consumers and other regions that you might be familiar with?

I like their straight forwardness. They tell you what they like and don’t like. There is no messing around.

How do you see Romania as a market?

Strategically, Romania is a priority market for us. There is good opportunity for growth with our Federalist & Rutherford Hill brands. In addition, we use Alma Tim’s warehouse as a hub for distributors who are unable to ship from California. We have distributor partners in Estonia, Malta and Bulgaria who collect The Federalist in Bucharest so that we can enjoy distribution in these countries as well.

Would you advise an investor to come and open a wine business in Romania? What type of business? Winery or distribution chain?

That’s a loaded question and not sure that I can answer without looking at the financials of a specific business. It takes a lot of money to start a winery, for example, and also patience. Vines won’t produce wine for 3 years, so you’d need deep pockets to start a vine.

In the end we invite you to share a thought about wines with desprevin.ro aficionados.

Your website is awesome. Number 1, I like the fact that my wines are on your home page…so thank you! You offer the consumer loads of information….on American wine, back stories, interviews and on California wineries. Your website is a fantastic tool for Romanian consumer to learn more about California wine, its wineries and people. Thank you very much for letting me participate!

For more stories follow Chuck on his podcast page – ON THE ROAD with Chuck Cramer

Să cunoaștem La Crema Winery – Chardonnay și Pinot Noir de climă rece

La Crema Winery – tasting room

RO

Când a fost fondată La Crema, în 1979, ca și La Crema Viñera, însemnând “Cel mai bun dintre vinuri”, numele a fost intenționat ales ca o laudă. Podgoriile acestea produc cei mai buni struguri din regiune. Astăzi, numele a fost scurtat pentru a însemna, pur și simplu, cel mai bun. Iar vinurile La Crema reprezintă cei mai buni struguri din regiunile cu climat predominant rece, din California și Oregon.

Vinurile La Crema – inspirate din Chardonnay-ul și Pinot Noir-ul în stil Burgundia – sunt făcute în loturi mici care pun în valoare arome distincte și echilibru. Rezultând, în final, vinuri elegante constante în calitate pe măsură ce trece timpul.

SĂ LAȘI PĂMÂNTUL SĂ CONDUCĂ

Inițial, La Crema și-a focusat eforturile în dezvoltarea vinurilor din Sonoma Coast. 

A revendicat următoarea apelațiune importantă de Pinot Noir, folosind tehnici de producție artizanale, în stil boutique, cum ar fi manipularea cu grijă, sortarea precisă și zdrobirea strugurilor în loturi mici. Apoi, crama s-a focusat pe a aduce cei mai talentați profesioniști ai timpului. Unii dintre vinificatorii acelor timpuri au fost Rod Berglund, Jeff Stewart și Dan Goldfield. Lista era o înșiruire a celor mai mari vinificatori și experți în Pinot Noir și Chardonnay.

Imediat după trecerea în noul mileniu, La Crema s-a apucat de un program de creștere a podgoriilor din cele mai bune climate reci de-a lungul coastei de vest. Crama a început să lucreze extensiv cu struguri de apelațiuni cum ar fi Sonoma Coast, Green Valley, Anderson Valley și Los Carneros, întinzându-și influența până în Monterey în 2008, iar apoi în Willamette Valley, din Oregon, în 2012. Deși aceste regiuni de cultivat struguri sunt diferite, podgoriile în sine sunt toate în microclimate reci cu soluri ce nu rețin apa și nu produc cantități mari, dar produc vinuri distincte, bine echilibrate. Pentru La Crema, aceste similarități tehnice au reprezentat baza pentru a livra cele mai bune vinuri clienților săi.

”Jeff a crezut mereu că dacă îți cultivi proprii struguri ai o șansă mult mai bună de a controla calitatea vinurilor tale”, spune Don Hartford. Nimic nu se compară cu asigurarea sustenabilității podgoriei pentru a crește cei mai buni struguri.

De-a lungul ultimului deceniu, Crama a continuat să adauge vinuri din climatele reci din California și Oregon. Probabil cea mai remarcabilă dintre aceste podgorii este Saralee’s din Russian River Valley. Datorită contractelor pe durată lungă, La Crema a primit mult râvnitele Pinot Noir și Chardonnay de la renumita podgorie an de an și a dezvoltat o relație apropiată cu Richard și Saralee McClelland Kunde. 

Când familia Kunde i-a abordat pentru vânzarea proprietății în 2013, La Crema a profitat de oportunitate. Crama a început un proiect de trei ani pentru reabilitarea hambarului din 1900, aflat pe proprietate, iar podgoria s-a redeschis, în 2016, sub numele de La Crema Estate, din Saralee’s Vineyard. Astăzi, această locație, care domină dealurile ondulate acoperite de vițe de vie, este completarea perfectă a centrului modern de degustare din centrul orașului Healdsburg.

SĂ SCOȚI TOT CE E MAI BUN DIN VIE

În ultimii ani, crama a funcționat sub conducerea vinificatorului-șef Craig McAllister, care lucrează la cramă din 2009. McAllister continuă să crească reputația cramei prin producerea unor vinuri Pinot Noir și Chardonnay de calibru, supervizând producția din Willamette Valley în Oregon până în Sta. Rita Hills, în California. Alături de echipa de producție, McAllister testează strugurii din fiecare parcelă ale fiecărei podgorii, verificând fiecare lot pentru a produce cele mai bune vinuri. 

Conform lui McAllister, deși procesul este destul de riguros, nu se intervine foarte mult. Ceea ce vedem destul de rar la crame de talia La Crema.

”Există o autenticitate a vinurilor noastre – lăsăm strugurii să se exprime complet fără manipulări în cramă și sunt procesați în mod tradițional”, spune el. ”Fermentăm Chardonnay-ul în butoaie, iar batonajul se face manual. Așa cum se făcea în La Crema în anii de început”.

Pentru McAllister, calitatea și consistența sunt imperative. Când interacționează cu clienții și fanii cramei, aude cel mai des că sunt liniștiți știind că se pot baza pe La Crema și că vor primi vinuri de calitate în fiecare an. McAllister spune că aceasta consistență se datorează strugurilor, tancurilor mici și butoaielor mici de stejar franțuzesc. Tot el spune că progresul cramei este o reflectare a continuității datorate faptului că afacerea a rămas în familie și au acces la podgorii care respecta indicațiile vinificatorului pentru a obține recolta optimă în fiecare an.

Meet La Crema Winery – Cool climate Chardonnay and Pinot Noir

EN

When La Crema was founded in 1979 as La Crema Viñera, meaning the Best of the Vine, the name was intended as an unabashed boast: These vineyards produced the very best grapes in the region. Today, the name has been shortened to mean, simply, the best, and La Crema’s wines represent the best grapes from preeminent cool-climate regions in California and Oregon.

La Crema wines—inspired by Burgundian-style Chardonnay and Pinot Noir—are made in small lots that nurture distinct flavors and balance. The end result is elegant wines that are unswerving in quality over time.

LETTING THE LAND LEAD

Initially, La Crema focused efforts on developing wines from the Sonoma Coast, deemed the next great appellation for Pinot Noir, using artisan, boutique-style production techniques, like gentle handling, precision sorting, and crushing grapes in small batches. The winery then set its sights on bringing in the best talent available at the time. Some of the winemakers during this period included Rod Berglund, Jeff Stewart, and Dan Goldfield. The list was an all-star line-up of winemaking greats and experts in Pinot Noir and Chardonnay.

Right after the new millennium, La Crema set out to nurture an estate vineyard program comprising the best cool-climate sites along the West Coast. The winery began working extensively with fruit from appellations such as Sonoma Coast, Green Valley, Anderson Valley, and Los Carneros, extending its reach into Monterey in 2008, and then to Oregon’s Willamette Valley in 2012. Though these growing regions are different, the vineyards themselves all fall within cool-climates with well-drained soils that restrict yields and produce distinctive, balanced wines. For La Crema, these technical similarities were keys to delivering the best of the best to its customers.

“Jess always felt that if you could grow your own grapes, you have a much better chance of really being successful in controlling the quality of your wines,” Don Hartford says, noting that farming the vineyards sustainably also helps grow the very best fruit.

Over the course of the last decade, the winery has continued to add wines from cool-climate vineyards in California and Oregon. Perhaps the most notable of these spots is the iconic Saralee’s Vineyard in Russian River Valley. As a result of their long-term grower contract, La Crema had been receiving coveted Pinot Noir and Chardonnay from the renowned vineyard for years and developed a close relationship with Richard and Saralee McClelland Kunde.

When the Kundes approached them about buying the historic property in 2013, La Crema jumped at the opportunity. The winery launched a three-year rehabilitation of the circa-1900 barn on the property and reopened it as the La Crema Estate at Saralee’s Vineyard in 2016. Today, the convivial hospitality center that looks out on undulating hills of vines serves as the yin to the yang of the new and modern tasting room in downtown Healdsburg.

MAKING THE BEST OF THE VINE

In recent years, the winery has operated under the expertise of Head Winemaker Craig McAllister, who has been with the winery since 2009. McAllister continues to nurture and maintain the winery’s reputation of producing high caliber, cool-climate Chardonnay and Pinot Noir by overseeing production from Willamette Valley in Oregon to Sta. Rita Hills in California. Along with the production team, McAllister samples grapes from every block of every vineyard, tasting each lot to craft the best wines possible. According to McAllister, the process is high-touch but low-intervention, something that’s a rarity for wineries at La Crema’s scale.

“There’s an authenticity to our wines—we allow the grapes to fully express themselves without manipulation in the winery and they’re made in traditional ways,” he says. “We barrel-ferment Chardonnay and punch it down by hand, as it was done in La Crema’s early years.”

For McAllister, quality and consistency is the key. When he interacts with customers and fans of the winery, this is what he hears the most: That they take comfort in knowing that they can depend on La Crema and that they’ll be getting a quality wine year after year. McAllister says this consistency can be attributed directly to the fruit and by way of using micro tanks and small French oak barrels. He adds that the winery’s track record also is reflective of the kind of continuity that comes from being family-owned with access to estate vineyards, farmed to the specifications of the winemaker, to achieve the optimal harvest each year.

Să cunoaștem Rutherford Hill – Vinuri de lux din Napa Valley

RO

Așezat la înălțime în Eastern Hills, Crama Rutherford Hill oferă o priveliște spectaculoasă asupra Napa Valley. Rutherford Hill își continuă tradiția de a produce vinuri legendare doar din strugurii proveniți de la cele mai selecte podgorii din Napa. În 1972, pe când lumea de abia începea să observe Napa Valley, fondatorii Rutherford Hill au recunoscut o oportunitate unică. Ei credeau că climatul și solul văii, asemănătoare Pomerolului, erau ideale Merlot-ului și au fost printre primii în ceea ce e acum soiul principal din Napa. Astăzi, această tradiție a calității continuă, exprimată prin vinuri cu un caracter și o complexitate ridicate.

Deși mereu sinonim cu Merlot-ul de Napa, Rutherford Hill a trecut printr-o renaștere a calității în ultimii ani. Achiziționată în 1996 de Anthony Terlato și fiii săi, Bill și John, stilul Rutherford Hill a fost rafinat de baza lor imensă de cunoștințe, experiență în industrie și de o pretenție de necompromis asupra calității. În calitate de proprietari ai Terlato Wines International, principalul producător de vinuri premium din Statele Unite, familia Terlato reprezintă unele dintre cele mai reprezentative vinuri ale lumii. Lucrând îndeaproape cu furnizori din fiecare regiune majoră producătoare de vinuri, familia Terlato a fost expusă unor stiluri de vinificare extrem de variate, diferitelor terroir-uri și caracteristici ale soiurilor. Aceste oportunități au educat gusturile, făcându-le mult mai sofisticate și mai precise, o abordare internațională a viticulturii și niște standarde globale ale calității. Alocarea de către companie a resurselor și de către familie a atenției, arată dedicarea către aceste principii. Succesul se măsoară în decade, nu în trimestre fiscale. Pentru familia Terlato, afacerea și plăcerea de a face vin sunt una și aceeași.

”Calitatea este un mod de viață… pentru Rutherford Hill, totul începe în vie.”- Anthony J. Terlato, Proprietar Rutherford Hill Winery

Produsul de referință:

Merlot

Producător: 

Doug Fletcher, Vice Președinte de Vinificare

Podgorie: 

La Rutherford Hill Winery mai mult de 50% din strugurii roșii provin din podgoriile proprii, inclusiv apelațiunile Rutherford și Oak Knoll din Napa Valley. Pentru a completa cumpărăm de la producători aflați în zone specifice, din toata Napa, care împărtășesc principiile noastre de calitate și practicile inteligente de exploatare.

Meet Rutherford Hill Winery – Luxury wines from Napa Valley 

EN

Nestled high in the Eastern Hills, Rutherford Hill Winery commands a spectacular view overlooking the Rutherford bench of Napa Valley. It is from a handful of the most select Napa vineyards that Rutherford Hill continues its tradition of crafting legendary wines. 

In 1972, while the rest of the world was just beginning to take notice of Napa Valley, the founders of Rutherford Hill recognized a unique opportunity. They believed that the climate and soil of the valley, similar to Pomerol, were well suited to Merlot and were among the first to pioneer what has become Napa’s premier varietal. Today, this tradition of quality continues, expressed by wines of great complexity and character.

While long a name synonymous with Napa Merlot, Rutherford Hill has undergone a quality renaissance in recent years. Purchased in 1996 by Anthony Terlato and his sons, Bill and John, Rutherford Hill’s style has been refined by their broad base of knowledge, industry expertise and uncompromising demand for exceptional quality. As owners of Terlato Wines International, the leading premium wine marketer in the United States, the Terlato family represents some of the world’s greatest wines.

Working closely with suppliers from each of the major wine producing regions, the Terlatos have had unique exposure to a wide array of winemaking styles, terroir, and varietal characteristics. This opportunity has shaped sophisticated and discerning palates, an international approach to viticulture and a global benchmark for quality. The company’s commitment of resources and the family’s personal attention reflects true dedication to that principle. Success is measured in decades, not fiscal quarters. For the Terlato family, the business and the pleasure of wine are one and the same.’

“Quality is a way of life…for Rutherford Hill it begins in the vineyard.”- Anthony J. Terlato, Owner Rutherford Hill Winery

Flagship Product: 

Merlot

Producer: 

Doug Fletcher, Vice President of Winemaking

Vineyard: 

At Rutherford Hill Winery more than 50% of our red fruit comes from our estate-grown vineyards, including the Rutherford and Oak Knoll appellations in Napa Valley. We purchase the balance of our fruit from select growers in key locations across the Napa Valley which share our winery’s commitment to quality and intelligent farming practices.

Să cunoaștem Federalist Wines – Vinuri Americane Meșteșugite

RO

Era timpul să evadăm. Să depășim convenționalul. Să ne distanțăm de cei care spun lucruri precum “ai grijă ca structura să fie fermă și aciditatea ridicată”. Era timpul să creăm ceva pe care să-l numim al nostru.  Un vin al oamenilor.

Așa că, am creat o gamă de vinuri neîngrădite de trecut, păstrând totuși rădăcinile modelului american “orice aș bea să aibă un gust dat dracului de bun”. Vinuri americane meșteșugite diferit, dar care păstrează caracterul și îndrăzneala figurilor ce însuflețesc fiecare sticlă.   

Născut din virtuțile fiecărui american vizionar, muncitor, cu sânge roșu, acesta este The Federalist. Acesta este vinul american artizanal. 

Produs de Referință

Estate Grown Zinfandel

Rădăcinile viilor de Zinfandel au pus stăpânire pe Statele Unite ale Americii exact ca federaliștii ce au stabilit independența. Vinul Dry Creek Valley Zinfandel este o odă pentru acest strugure nobil și o celebrare a originii sale americane. Strugure robust, caracterul de fructe roșii proaspete și aciditatea vivace sunt caracteristicile distincte ale acestor vițe puternice, care se împletesc în mod inseparabil cu istoria Statelor Unite în sine.

Podgoria The Federalist este localizată în districtul Sonoma, în California, fiind deținută și gestionată de familia Terlato. 

Etichetele vinurilor îl întruchipează pe liderul și cel mai cunoscut federalist din istoria americană, Alexander Hamilton.

Federaliștii credeau într-un guvern național puternic. De aceea, au susținut modernizarea, dezvoltarea meșteșugurilor și a industriilor, dar și accizarea pentru asigurarea bugetului de stat. Au sprijinit Banca Națională a Statelor Unite și au finanțat datoriile naționale și de stat, făcute în timpul războiului revoluționar. În afacerile externe, federaliștii s-au opus Revoluției franceze și au înființat o armată puternică. Câțiva alți federaliști cunoscuți au fost: James Madison (VA), John Jay (NY), George Washington (VA) și John Adams (MA).

Meet Federalist Wines – American craft Wines

EN

It was time to break away. From convention. From those that would say things like “make sure your structure is firm and your acidity is lively.” It was time to create something to call our own. A wine for the people.

So, we brought forth a union of wines unshackled by the past, yet deeply rooted in the American ideal of “whatever I’m drinking should taste good dammit.” Distinctly American craft wines wrought with as much character and bold spirit as the figures that don every bottle.

Born from the virtues of every forward-thinking, hard-working, red-blooded American, this is The Federalist. This Is American Craft Wine.

Flagship Product: 

Estate Grown Zinfandel

Overview: 

The roots of Zinfandel began to take hold in the United States just as the Federalists were establishing our nation’s independence. This Dry Creek Valley Federalist Zinfandel is an ode to this noble grape, and a celebration of its decidedly American origin. The robust fruit, bright berry fruit character and lively acidity speak to the distinct characteristics of these bold, strong vines that are inseparably intertwined with the history of the United States itself.

The Federalist’s vineyards are located in Sonoma County, California. Owned and managed by the Terlato Family, they have positioned the winery to produce single vineyard and estate wines with a focus on Zinfandel.

The Federalist’s packaging features the leader and most famous Federalist in American history, Alexander Hamilton.  The Federalists believed in strong national government, supported modernizing, manufacturing & industrial development, and the use of a tariff to fund the Treasury. They supported a national Bank of the United States, and funding national and state debts incurred during the Revolutionary War.  In foreign affairs the Federalists opposed the French Revolution, and sought a strong army and navy.  A few other noted Federalists were:  James Madison (VA), John Jay (NY), George Washington (VA), and John Adams (MA).